Begrafenisverzekering

Begrafenisverzekering

Uw begrafenis. Het is misschien niet iets waar u graag over nadenkt, maar u kunt er nu eenmaal niet omheen. Daarom is het verstandig om te zorgen dat u alles goed geregeld hebt, voordat het zover is. Want als u goed voorbereid bent, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over alles wat bij een begrafenis komt kijken. Het afsluiten van een begrafenisverzekering van Monuta kan daarbij helpen.

Uw begrafenis

Een begrafenis heeft voor veel mensen erg veel betekenis, en u wilt dan ook dat deze mooi en goed verloopt. Zelf kunt u uw eigen begrafenis natuurlijk niet regelen. Dit is aan uw nabestaanden. Een begrafenis kan behoorlijk wat tijd en geld kosten. Om uw nabestaanden zo veel mogelijk werk uit handen te nemen, en tegelijkertijd verzekerd te zijn van een mooie begrafenis naar uw eigen wensen, kunt u een begrafenisverzekering afsluiten.

Hoe werkt een begrafenisverzekering?

Als u een begrafenisverzekering afsluit, bent u altijd verzekerd van een goed geregelde begrafenis. U betaalt maandelijks een premie aan de verstrekker. De hoogte van deze premie is afhankelijk van het bedrag waarvoor u verzekerd wilt zijn. Dit bedrag zal afhankelijk zijn van uw wensen: u kunt zelf bepalen of u liever een dure of een goedkope begrafenis heeft.
Als u komt te overlijden, krijgen uw nabestaanden het van tevoren bepaalde bedrag uitgekeerd. Bij Monuta kunt u van tevoren kiezen uit een pakket met diensten en producten, en een vrij te besteden bedrag. Monuta regelt dan de gehele begrafenis, en uw nabestaanden kunnen het geldbedrag naar eigen inzicht besteden, bijvoorbeeld aan de grafkosten. Maar u kunt er ook voor kiezen om alleen een geldbedrag aan uw nabestaanden uit te keren.

Premie berekenen

U kunt uw premie heel eenvoudig berekenen op de site van Monuta. Daar vult u uw geboortedatum in, en eventueel die van uw partner en kinderen, en vervolgens ziet u welke premie u voor welke verzekering zou moeten betalen. Zo kunt u zelf zien wat voor u haalbaar is, en kunt u op basis van uw eigen wensen een verzekering kiezen.