Inboedelverzekering

Verschillende inboedelverzekeringen

Zoals iedereen verschillende spullen heeft, zijn er ook verschillende inboedelverzekeringen. Waar de een genoeg heeft aan een studenten inboedelverzekering die meestal niet meer dan 10.000 euro uit keert, zal de ander geen eens een nieuw tapijt kunnen kopen voor hetzelfde bedrag. Er zijn verzekeringen die alleen uitkeren bij brandschade, diefstal en of storm schade. Andere dekken ook waterschades als gevolg van lekkage.

Stappen voor het afsluiten van een inboedelverzekering

Voordat u een inboedelverzekering af gaat sluiten is het verstandig om op een rijtje te zetten wat u heeft uitgegeven aan uw inboedel en voor hoe veel u uw inboedel wilt verzekeren. Tevens loont het om te kijken wat een verzekeraar van u verlangt in geval van schade. Waar de ene verzekeraar eerst uw aankoop bewijzen wilt zien en alleen de dagwaarde vergoed, zijn er andere verzekeraars waar u in geval van schade de verzekerde waarde uitgekeerd krijgt. Dit gemak zult u natuurlijk wel terug zien in de hoogte van de premie van uw inboedelverzekering.

Afsluiten inboedelverzekering

Heeft u voor uzelf bedacht voor welke waarde u uw inboedel wilt verzekeren en welke voorwaarden een must zijn dan hoeft u alleen nog maar op deze site de prijzen te vergelijken van de verschillende premies en dat kunt u gemakkelijk online uw inboedelverzekering afsluiten. Houdt er wel rekening mee dat de verzekering vaak online aangevraagd kan worden, maar dat het opzeggen vaak nog schriftelijk moet gebeuren. De meeste inboedelverzekeringen zijn in eerste instantie ook met een jaarcontract, dus bedenk goed wat u wilt afsluiten, voordat u een jaar vast zit aan iets wat u eigenlijk niet wilt.

Studenten inboedelverzekering

Waar een normale inboedelverzekering al snel in de papieren loopt heeft u uw studenten kamer vaak al voor enkele tientjes per jaar verzekerd. Nu zullen de meubels vaak niet de grootste schade post zijn bij de gemiddelde student, maar u moet er natuurlijk niet aan denken dat na een inbraak uw ¬†laptop en mobiel zijn verdwenen. In zo’n geval is het natuurlijk fijn als de inboedelverzekering deze schade dekt!