Reisverzekering

Waarom en wanneer welke reisverzekering

Een reisverzekering wordt vaak aangeboden bij het afsluiten van een reis. Over het algemeen weten niet veel mensen wat er allemaal gedekt wordt door een reisverzekering en zijn ze dan ook vaak geneigd om onverzekerd op reis te gaan. Wat veel mensen niet weten is dat het heel voordelig kan zijn om een doorlopende reisverzekering te hebben. Ga je meerdere keren per jaar op vakantie en wil je altijd verzekerd op reis? Dan kan dat al voor een paar tientjes per jaar.

Doorlopende reisverzekering

Zoals gezegd ben je met een doorlopende verzekering het hele jaar verzekerd als je op reis bent. Dit scheelt een hoof administratieve rompslomp en is ook nog eens in veel gevallen goedkoper. Wel moet je er rekening mee houden dat er soms nog een aparte wintersport dekking en zogenoemde wereld dekking vereist is mocht de reis een wintersport reis zijn of de bestemming buiten Europa liggen. Wij zullen voor u de verschillende aanbieders en mogelijkheden vergelijken.

Kort lopende reisverzekering

De meeste verzekeraars bieden ook een kort lopende reisverzekering aan. Hier sluit je een verzekering af voor de periode dat je op vakantie bent. Zo kan je per vakantie dus ook bepalen hoe hoog je dekking is en wat je kosten zijn. Het is denkbaar dat je voor twee weken rondtrekken met een rugzakje een lagere dekking nodig hebt dan wanneer je met je hele garderobe in de koffer en een dure camera om je nek richting de zon vertrekt.