Zorgverzekering

Alles over zorgverzekeringen

Een zorgverzekering is in Nederland verplicht, maar er is veel verschil tussen de verschillende aanbieders van zorgverzekeringen. Het loont alleen al om de verschillende basis verzekeringen te vergelijken, er is een groot verschil in premie en standaard vergoede kosten. Buiten deze basis zorrgverzekering zijn er veel mogelijkheden tot aanvullende verzekeringen. Hier kan de één heel handig zijn en zijn sommige in onze ogen totaal overbodig. Wij zullen deze voor en nadelen dan ook op een rijtje proberen te zetten voor u.

De basis zorgverzekering

Vergelijk online goed welke zorgverzekering wat dekt, denk hierbij goed na over je eigen persoonlijke situatie. Jonge mensen met een gezonde levenstijl kunnen meer op prijs selecteren, waar mensen die verwachten veel zorg nodig te hebben beter zo uitgebreid mogelijk verzekerd kunnen zijn. Wij zullen hier voor u de voor en de nadelen van de verschillende basis verzekeringen bespreken.

Aanvullende verzekeringen

Vrijwel alle verzekeraars bieden naast de basis zorgverzekeringen nog losse verzekeringen aan voor bijvoorbeeld tandarts kosten. Ook deze aanvullende voorwaarden zullen we voor u voor zo ver mogelijk op een rijtje zetten en vergelijken. Het loont hier bij om goed de kleine lettertjes te lezen. Zo kun je bij sommige verzekeraars alleen je tandheelkundige behandeling vergoed krijgen als de behandeling wordt uitgevoerd door een bij hun aangesloten tandarts. Er zijn ook verzekeringen die niet standaard iets vergoeden, maar waar na overleg toch een vergoeding te verkrijgen is. Voorbeelden van dit soort behandelingen zijn een miraDry behandeling, die eenmalig veel geld kost maar op de lange termijn goedkoper is voor de zorgverzekeraar.